0

hej hej recepten

Zelf ijs maken

Vanille roomijs met cantuccini

Ingrediënten
1 vanillestokje
325 gram (volle) melk
110 gram slagroom
90 gram suiker
22 gram basismix roomijs
175 gram roomkaas

Bereiding
Start met het bakken van de cantuccini koekjes, volgens het recept van Rutger Bakt. Wanneer de koekjes in de oven zitten, is het tijd om aan de slag te gaan met het ijs, let’s go!

Bereid de basismix roomijs volgens ons recept met alle bovenstaande ingrediënten. Voeg de roomkaas pas toe wanneer de mix is afgekoeld. Is de ijsmix klaar? Giet deze dan in de CUBE en zet de machine aan. Koekjes & ijs klaar? Verkruimel de cantuccini in kleine stukjes en voeg deze naar smaak toe aan het ijs. Heer-lijk!

Sorbet citroenijs met basilicum

Ingrediënten
513 gram water
154 gram suiker
26 gram basismix sorbet
10 gram witte wijnazijn
125 gram vers geperst citroensap
8-10 blaadjes basilicum, fijngehakt

Bereiding
Bereid de basismix volgens ons recept met bovenstaande ingrediënten. Gebruik hiervoor alle ingrediënten, behalve het citroensap en de basilicum. Het basisrecept vind je hier. Voeg nu het citroensap toe aan de mix en gebruik een blender om een gelijkmatig mengsel te krijgen. Dan is het nu tijd om het geheel in de CUBE te gieten. Vlak voordat het ijs klaar is, kun je de basilicumblaadjes door het ijs heen spatelen. Het ijs is nu klaar, tijd om te genieten!

Framboos cheesecake roomijs

Ingrediënten
231 gram (volle) melk
77 gram slagroom
66 gram suiker
15,4 gram basismix roomijs
2 theelepels limoenrasp
4 gram citroensap
125 gram roomkaas
225 gram frambozen

Bereiding
Bereid de basismix volgens ons recept met bovenstaande ingrediënten. Het basisrecept vind je hier. Is de ijsmix klaar? Giet deze dan in de CUBE, zet de machine aan en wachten maar!

Upload jouw ijsrecept

Deel jouw recept en win een set met basismixen van hej hej!
Upload jouw ijsrecept(en) via onderstaand formulier. Iedere maand kiezen wij één winnaar: het recept delen wij op socials én de ijsmaker wint een set met basismixen. Hoe leuk is dat?! Doe je mee?

Ga naar het formulier

Prosecco & aardbei sorbetijs

Ingrediënten
65 gram water
100 gram prosecco
140 gram suiker
35 gram basismix sorbet
350 gram aardbei
5 gram citroensap

Bereiding
Bereid de basismix volgens ons recept met bovenstaande ingrediënten. Het basisrecept vind je hier. Is de ijsmix klaar? Giet deze dan in de CUBE, zet de machine aan en wachten maar!

*Tip: je kunt de aardbei ook vervangen door bijvoorbeeld bosvruchten, framboos of sinaasappel. Voeg wanneer het ijs klaar is eventueel nog wat stukjes fruit toe.

Citroen sorbetijs

Ingrediënten
407 gram water
122 gram suiker
20,33 gram basismix sorbet
158 gram citroensap

Bereiding
Bereid de basismix volgens ons recept met bovenstaande ingrediënten. Het basisrecept vind je hier. Is de ijsmix klaar? Giet dan pas de verse citroensap erdoor, blend het geheel goed. Giet de mix vervolgens in de CUBE, zet de machine aan en wachten maar.

Rood fruit sorbetijs

Ingrediënten
380 gram water
114 gram suiker
3 gram citroensap
19 gram basismix sorbet
250 gram rood ruit (aardbeien, frambozen, kersen, rode bessen of een combinatie)

Bereiding
Bereid de basismix volgens ons recept met bovenstaande ingrediënten. Het basisrecept vind je hier. Is de ijsmix klaar? Giet dan pas het rode fruit erdoor, blend het geheel goed. Meng de mix vervolgens in de CUBE, zet de machine aan en wachten maar.

Amaretto roomijs met amaretti

Ingrediënten
1/2 vanillestokje
420 gram (volle) melk
140 gram slagroom
120 gram suiker (kristalsuiker of rietsuiker)
26 gram basismix roomijs
70 ml Amaretto

Bereiding
Start met het bakken van de amaretti koekjes, volgens het recept van Rutger Bakt. Wanneer de koekjes in de oven zitten, is het tijd om aan de slag te gaan met het ijs, let’s go!

Bereid de basismix roomijs volgens ons recept met alle bovenstaande ingrediënten. Voeg de Amaretto pas toe wanneer de mix is afgekoeld. Is de ijsmix klaar? Giet deze dan in de CUBE en zet de machine aan. Koekjes & ijs klaar? Verkruimel de amaretti in kleine stukjes en voeg deze naar smaak toe aan het ijs. Heer-lijk!

Sinaasappel Liqor 43 roomijs

Ingrediënten
½ theelepel vanille extract
363 gram (volle) melk
112 gram slagroom
96 gram suiker
23 gram basismix roomijs
150 gram sinaasappelsap
3 eetlepels Liqor 43
4 gram citroensap

Bereiding
Bereid de basismix volgens ons recept met bovenstaande ingrediënten. Het basisrecept vind je hier. Is de ijsmix klaar? Giet deze dan in de CUBE, zet de machine aan en wachten maar!

*Tip: varieer met de hoeveelheid Liqor 43. Voeg wanneer het ijs klaar is eventueel nog wat stukjes sinaasappel(rasp) toe.

Peer-vijgen roomijs

Ingrediënten
231 gram (volle) melk
77 gram slagroom
66 gram suiker
15,4 gram basismix roomijs
250 gram peer
4 gram citroensap
100 gram vruchtvlees van rijpe vijgen

Bereiding
Bereid de basismix volgens ons recept met bovenstaande ingrediënten. Het basisrecept vind je hier. Is de ijsmix klaar? Giet deze dan in de CUBE, zet de machine aan en wachten maar!

*Tip: varieer met de hoeveelheid peer en voeg wanneer de mis klaar is nog 50 gram verse stukjes vijg toe aan het ijs.

Mascarpone & limoen roomijs

Ingrediënten
1/2 theelepel vanille extract
294 gram (volle) melk
98 gram slagroom
84 gram suiker
20 gram basismix roomijs
2 eetlepels limoenrasp
126 gram limoensap
105 gram mascarpone
4 gram citroensap

Bereiding
Bereid de basismix volgens ons recept met bovenstaande ingrediënten. Gebruik hiervoor alle ingrediënten, behalve het limoensap, citroensap en de mascarpone. Het basisrecept vind je hier. Het limoensap, citroensap en de mascarpone voeg je toe aan de mix zodra deze is afgekoeld. Giet de mix vervolgens in de CUBE, zet de machine aan en wachten maar!

Sinaasappel sorbetijs

Ingrediënten
sap van een halve citroen
370 gram water
114 gram suiker
25 gram basismix sorbet
200 gram versgeperst sinaasappelsap

Bereiding
Bereid de basismix volgens ons recept met bovenstaande ingrediënten. Het basisrecept vind je hier. Is de ijsmix klaar? Giet deze dan in de CUBE, zet de machine aan en wachten maar.

Dropijs

Ingrediënten
150 gram zachte zoete drop
230 gram volle melk
231 gram (volle) slagroom
232 gram bruine basterdsuiker
20 gram basismix roomijs
50 gram water

Bereiding
Snijd/knip de drop in kleine stukjes en laat deze in de melk, water en slagroom oplossen in een pannetje op laag vuur. Bereid dan de basismix verder volgens recept en voeg bij ca. 60 graden de basterdsuiker en basismix toe en verwarm deze massa tot 85 graden. Laat de mix afkoelen en draai het vervolgens tot ijs in de CUBE!

Blauwe bessen roomijs

Ingrediënten
357 gram (volle) melk
119 gram slagroom
102 gram suiker
23,8 gram basismix roomijs
150 gram blauwe bessen

Bereiding
Bereid de basismix volgens ons recept met bovenstaande ingrediënten. Het basisrecept vind je hier. Is de ijsmix klaar? Meng dan pas de blauwe bessen erdoor, blend het geheel goed. Giet de mix vervolgens in de CUBE, zet de machine aan en wachten maar.

Pistache roomijs

Ingrediënten
merg van een half vanillestokje
420 gram (volle) melk
140 gram slagroom
120 gram suiker
28 gram basismix roomijs
60-90 gram pistache pasta

Bereiding
Bereid de basismix volgens ons recept met bovenstaande ingrediënten. Het basisrecept vind je hier. Is de ijsmix klaar? Meng dan pas de pistache pasta erdoor, blend het geheel goed. Giet de mix vervolgens in de CUBE, zet de machine aan en wachten maar.

Speculaas roomijs met kruidnoten

Ingrediënten
¼ vanillestokje of vanille extract
1 theelepel speculaaskruiden
260 gram (volle) melk
260 gram slagroom
110,5 gram suiker
26 gram basismix roomijs
100 gram speculaasbrokken

Bereiding
Bereid de basismix volgens ons recept met bovenstaande ingrediënten. Gebruik hiervoor alle ingrediënten, behalve de speculaasbrokken. Het basisrecept vind je hier. Is de ijsmix bijna klaar? Dan is het nu tijd om de speculaasbrokken in de machine toe te voegen. Het is ook mogelijk om de brokken later handmatig door het ijs te spatelen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Privacy